ZELFBOUWEN

 
 
 

 

Zelf verbouwen, waar begin ik?

Een succesvolle verbouwing vraagt een goede voorbereiding dus een duidelijk plattegrond met een kleine omschrijving van uw droomplan zorgt ervoor dat het duidelijk voor alle partijen wordt. Een goed plan begint met het formuleren van uw wensen. Hierdoor staat u stevig in de schoenen wanneer u het werk wilt uitbesteden. En als u ooit verhuist dan is uw woning conform bouwbesluit. Neem contact op met de Verbouwings Architect om een plan te maken.

Bouwfouten voorkomen?
Voorkomen is beter dan genezen. Tijdens de bouw kunnen er fouten worden gemaakt die later moeilijk of niet meer te herstellen zijn maar die u als leek makkelijk over het hoofd kunt zien. Bouwfouten achteraf herstellen is vaak kostbaar en is soms zelfs niet meer mogelijk. Of misschien heeft u twijfels over het bouwproces. Het is verstandig om tijdens de verbouw een bouwtechnische controle uit te laten voeren.

Aan de slag?
U kunt afspreken met een goede klusjesman of aanemer dat 30% of meer bij de oplevering wordt betaald zodat de kwaliteit behouden blijft. Voor algemene zelfklus-informatie kunt u terecht bij www.mijnkluswijzer.nl. Als u zelf een klusbedrijf wilt inschakelen, kunt u terecht bij www.vlok.nl - de site van de Vereniging van Klusbedrijven. Het gebruik van de aangesloten klussers houdt in dat u bepaalde garanties krijgt en dat er een geschillencommissie is waarop een beroep gedaan kan worden als er een probleem ontstaat. Voor een aannemer, kunt u bij www.bouwgarant.nl een overzicht zien van aannemers die bij deze organisatie zijn aangesloten. Door met één van hun aannemers te werken krijgt u een ‘VerBOUWgarantie'. Verder kunt u bij www.casius.nl en bij www.leadz.nl een exacte omschrijving doorgeven met een tekening of foto’s en er wordt een offerte gemaakt, waardoor er in theorie een gezonde concurrentie ontstaat. Tot slot is er nog veel advies en hulp te vinden bij www.eigenhuis.nl.

 

Lees Meer

Terug

Vraag een Gratis SCHETSGESPREK aan.

Een SCHETSGESPREK is vrijblijvend en kan overdag of eventueel 's avonds bij u thuis plaatsvinden.